27/04/2020

Toeristische sector op Spaans eiland lijdt onder het coronavirus

Inwoners van het Spaanse eiland La Gomera leven voor 70 procent van toerisme en door het coronavirus ondervinden ze financiële druk. Momenteel zijn er geen toeristen meer. Ann Sylverans woont met haar man en kinderen in La Gomera. Als hotelmanager voelt ze de financiële impact van de crisis als geen ander. ‘Ik ben bang dat we deze zomer geen gasten gaan zien’, zegt ze. 

Ann Sylverans (49) verhuisde voor de liefde naar La Gomera en werkt samen met haar man Primoz (50) in de toeristische sector. ‘Technische werkloosheid bestaat niet in Spanje en dat zorgt voor veel financiële zorgen’, zegt ze. ‘Desondanks blijven de mensen positief en voelen ze zich verantwoordelijk om thuis te blijven’

‘In Spanje is het veel strenger dan in België, want de boetes zijn extreem als je zonder reden op straat komt’, zegt Ann. Haar kinderen Lukas (13) en Mathias (11) moeten tot september niet meer naar school. ‘Alle kinderen en jongeren zijn geslaagd dit schooljaar, maar ze krijgen nog wel opdrachten’, zegt ze.

Luister hieronder naar de getuigenis van hotelmanager Ann.

Tekst en reportage: Shellsea Bosmans, foto (Mathias, Lukas, Primoz, Ann): © Ann Sylverans, muziek: Free Music Archive