22/05/2020,

De zomers van onze grootouders: van boerenbals tot zwempartijtjes in de beek

Een zomer zonder festivals en verre reizen kunnen we ons moeilijk inbeelden. Wat voor de jeugd een grote aanpassing is, was voor onze grootouders een dagdagelijkse realiteit. Iedereen leefde toe naar het jaarlijkse boerenbal en de verste reis was naar de beek in de achtertuin.

 

Van camion tot discobar

Eric Vandewalle (69), Monique Hertleer (59) en Maria Geerts (71) vertellen ons meer over hun jeugdzomers. Maria zwom tussen de ratten, Monique ging waterskiën in voormalig Joegoslavië en Eric ging zelfs als het regende op daguitstap met zijn gezin, want zo was het ingepland.

 

‘Doe uw ogen open. Er is meer dan festivals.’

Wij vroegen aan Erik, Maria en Monique of ze onze generatie wat zomeradvies kunnen geven. Stel: je zit op een bankje samen met een achttienjarige die klaagt dat de festivals niet doorgaan, wat zeg je dan?

Tekst: Sarah Moens; Foto: ©Monique Hertleer