07/05/2020

Een leven zonder plastic: ‘Helaas is het als student enorm prijzig’

Wereldwijd produceren en gebruiken we massaal plastic en afval. Ook dit jaar spoort de actie Mei Plasticvrij iedereen aan om op hun consumptie van plastic te letten. Maar is dat wel zo eenvoudig?

Studente Julie Van Den Bergh (22) probeerde een tijdje zero waste te leven. Dat houdt in dat je leeft zonder ook maar iets van afval te produceren. Ze werd overhaald door haar kotgenoot om bewuster en ecologisch te leven.

‘De keerzijde van de medaille is het prijskaartje dat hieraan verbonden is’, zegt Julie. Uiteindelijk bleek het onmogelijk om met haar studentenbudget zero waste te leven. Ondanks het feit dat ze niet meer honderd procent afvalvrij kan leven, heeft ze wel een hoop tips om al heel wat minder afval te produceren. Beluister ze hier:

Tekst en audio: Yoni Van den Dycke, foto: © Julie Van Den Bergh, muziek: Woods – acoustic Folk Background Music, Ambient Background – Royalty Free Music