07/05/2020

Festivalzomer in je auto

Terwijl wij nog altijd rouwen om onze festivalzomer, komt bij onze Duitse buren het leven sneller op gang. In de Duitse gemeente Schüttorf nabij de Nederlandse grens,  kan je in het weekend naar de autodisco.

Duits discotheekeigenaar Holger Bosch kwam met het idee, geïnspireerd door drive-inbioscopen. De eerste editie duurde drie uur lang en had een publiek van honderden auto’s. Met veel getoeter en lawaai, werd er een spetterende eerste editie van gemaakt. Hoewel het ten strengste verboden was om je auto te verlaten, sloeg het idee aan. Verzorgd met een lichtshow en een volledige dj-set kon je dus uit je bol gaan in een comfortabele autostoel.

 

Toekomst voor festivals

Een familie-uitje maken naar de autodisco zal niet mogen aangezien er maar twee mensen zijn toegelaten per auto. Wij in België mogen voorlopig nog steeds niet naar het buitenland maar misschien verspreidt het idee zich naar ons land en feesten we deze festivalzomer vanuit onze auto?

 

 

Tekst: Wannes Averhals, beeld © Pexels