28/05/2020

Lichtspektakel Van Eyck in Sint-Niklaaskerk Gent

De grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit liep door corona vroeger op z’n einde dan gepland. Maar er zijn verschillende andere mogelijkheden. Gent viert een volledig jaar de grote Vlaamse meester.

Een van de vele initiatieven is de Van Eyck-lightshow in de Sint-Niklaaskerk. Dit lichtspektakel is een samenwerking tussen Mat Collishaw, Mankind en create.eu. Ze creëerden een digitale en muzikale herinterpretatie van het Lam Gods en verschillende andere werken van Van Eyck.

Wie Van Eyck in een nog modernere context wil zien, kan dus terecht in de Van Eyck-shop. Meer dan 70 Gentse vakmensen engageerden zich om het Lam Gods en andere kunstwerken van Van Eyck  in uiteenlopende unieke producten te gieten.

 

Van Eyck-shop, Sint-Baafsplein 2, 9000 (Gent) ma-zo 10-18 u.                                                                                                             Van Eyck-lightshow,  Sint-Niklaaskerk (Gent) ma-di,do 9.30-18 u. wo 14-18 u. vr-zo 9.30-20.30 u. (vanaf 8 juni)

reportage & tekst: Charlotte Van den Bogaerd

camera: Nora Van Der Schoor en Charlotte Van den Bogaerd