een boodschappenlijstje
15/05/2020

Podcast – ‘Een wit brood, zes pistolets en een puppy alsjeblieft!’

Voor wie tijdens de coronacrisis zich eenzaam voelt tijdens een wandeling: Goed nieuws! Je kan een hond bestellen en die dan meteen ophalen. Lukt het niet om tot bij de broodfokker te gaan? Geen zorgen, dan wordt de pup bij je thuis geleverd. Het kost evenveel moeite als een brood kopen, alleen zal je voor dat brood geen vijftien jaar moeten zorgen. 

Het klinkt satire maar het is helaas de realiteit. ‘Coronapups’ zijn een booming business. Michaël Devoldere, woordvoerder van de Minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts, legt uit dat dit niet enkel tijdens de lockdown een probleem is.

Strenge dierenasielen

Vaak kiezen mensen niet voor het dierenasiel omdat ze afgeschrikt zijn door de selectieprocedure. Philip Zurinckx, voorzitter van het dierenasiel in Sint-Truiden vertelt me meer over hoe zij de kandidaat-adoptanten selecteren.

Een hond die perfect bij jou en je levensstijl past, dat klinkt toch ideaal? Waarom kiezen dan toch nog zoveel mensen ervoor om een hond te kopen bij een broodfokker?

Wil je meer weten over de aankoop van een hond? Luister hier naar de volledige podcast:

 

Tekst, audio, research en foto: Ilona Menjoie, muziek: YouTube Audio Library