Paarden hebben een spiegelgedrag. Als je gestrest bent, dan zullen zij dat ok zijn. ©Youcef Kerboua
15/05/2020

Podcast – Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, help, ik ben opgebrand!

Burn-out: een woord dat je deze laatste jaren vaker hoort. Volgens de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) hadden in 2019 ruim één op de drie werkende in Vlaanderen last van stress op de werkvloer en bij één op de zeven gaat het zelfs zo ver, dat ze in een burn-out kunnen belanden. Wat moet je nu doen als je opgebrand bent, buiten naar psychologen en artsen gaan? 

Paardentherapie zou volgens therapeuten en patiënten een hulpmiddel zijn voor mensen met allerlei soorten psychische problemen. Denk aan angsten, verslavingen en depressie. Dan moeten we niet eens beginnen over hippotherapie, waar je dan ook op het paard zit en ook op motorisch vlak getraind wordt. Tot nu toe is deze vorm van therapie niet erkend in ons land, maar daar wil Centaur Federationeen beroepsvereniging van verschillende therapeuten, verandering in brengen.

Wil je weten of paarden je effectief kunnen helpen tegen een burn-out? Luister dan hieronder naar de volledige podcast.

Tekst, foto, research en podcast: ©Youcef Kerboua