05/05/2020

Podcast – Werken in een winkel tijdens corona: ‘Hopelijk hebben klanten ook na corona zo veel respect voor ons personeel’

Als jobstudent werken in een winkel tijdens de coronatijden is niet gemakkelijk, 21bis-reporter Lene Hosten getuigt hoe het is om te werken tijdens corona: ‘Onbeleefde klanten kom je sowieso tegen, maar tijdens corona zijn deze toch wel vermenigvuldigd’. 

De maatregelen die in België genomen worden in supermarkten zouden ondertussen al gekend moeten zijn, bv; elke persoon is verplicht een kar te nemen, met enkele uitzonderingen zoals kinderen tot twaalf jaar, te allen tijde afstand bewaren, betaal zo weinig mogelijk cash. Winkelbediende zijn is nu niet gemakkelijk. Klanten tonen niet altijd evenveel begrip voor deze maatregelen, terwijl deze er juist zijn om de veiligheid te garanderen van zowel het personeel áls de klanten.

Na het initiële hamstergedrag werden voedingswinkels zwaar geplunderd, met blijvende tekorten van bepaalde producten tot gevolg. Ondertussen zijn de rekken weer goed aangevuld, ja, ook WC-papier is terug te verkrijgen.

Een vol rek met WC-papier en keukenrol

Maar welke maatregelen worden er nu eigenlijk genomen in het buitenland? Ook in andere landen zijn er beperkingen op het aantal klanten die op hetzelfde moment binnen mogen. Net zoals in België geven Britse winkels voorrang aan zorgverleners. In Nederland gaan alle winkels stelselmatig weer open. Daar moeten ze het heft zelf in handen nemen en zien dat de klanten genoeg afstand bewaren. Gelukkig is er sowieso niet veel volk op de been.

21bis-reporter Lene werkt als jobstudent in de Okay van Hofstade, ook in coronatijden. Ze ging een gesprek aan met regio-manager Stefan Fieremans. Stefan zit samen met de store-managers van zijn regio om te zien hoe ze dingen kunnen aanpakken en verbeteren.
Luister hieronder naar het gesprek:

Tekst, audio en foto’s: © Lene Hosten, muziek: MorningLightMusic Welcome