05/05/2020

Tessa (44) is al meer dan 30 jaar vegetariër: ‘Ik overtuigde mijn ouders toen ik dertien was’

Bijna de helft van de Belgen at in 2018 minder vlees dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek  bij 1000 Belgen van EVA vzw, een organisatie die zich inzet voor plantaardige voeding uit 2018. En waar er in Wallonië  in 2016 minder vegetariërs en veganisten waren, zijn het er nu evenveel als in Vlaanderen. 

21bis-reporter Siel ziet in haar omgeving het aantal vegetariërs en veganisten toenemen. Vaak zijn het jonge mensen die zich willen inzetten voor het milieu of die na een actie als 40 Dagen Zonder Vlees overtuigd zijn van het vegetarisme. Maar die veggieburgers, kon je die pakweg 20 jaar geleden ook zo gemakkelijk vinden in de winkels?

Beluister hier het interview met Tessa Van Hout (44), die zo’n 30 jaar geleden vegetarisch werd en ondertussen ook al 10 jaar veganist is. Ze vertelt over hoe zij is begonnen met vegetarisme en hoe ze het aanbod van alternatieven heeft zien veranderen.

Via deze websites kan je je nog verder verdiepen in het veganisme:

Reportage: Siel Fouquaert, foto: © Isapops, muziek: Drive Around Town by Broke In Summer (CC BY 3.0) via Audio Library Plus, Youtube.