29/05/2020

Van hondenuitlater tot bakker: 5 jobs op maat van de student

1. Bioscoopmedewerker

Altijd al gedroomd over hoe het werken in een bioscoop eruit zou kunnen zien? De meeste cinema’s werken bijna uitsluitend met studenten. Dit heeft dan ook als voordeel dat je collega’s allemaal ongeveer dezelfde leeftijd hebben en s’avonds al eens gezellig samen iets gaan drinken. 

Je staat zo goed als constant in contact met anderen en daar bovenop mag je gratis naar de film. 

Interesse? Check dan zeker regelmatig de website van Kinepolis.

https://kinepolis.be/nl/werken-bij-kinepolis

Met de huidige coronamaatregelen zijn de bioscoopcomplexen voorlopig nog gesloten.

2. Op café

Ga je in je vrije tijd graag al eens op café? Misschien is het dan iets voor jou om er ook te werken. Het sociale aspect van de job is iets wat vele studenten graag hebben alsook de kans om nieuwe mensen te leren kennen. Vaak leer je zelf enkele skills bij het werken in een café, pintjes tappen of een plateau dragen, het zou later altijd wel eens van pas kunnen komen!

Op de site van studentenjobs.be vindt je allerlei vacatures die je op weg kunnen helpen. 

Met de huidige coronamaatregelen zijn de cafés voorlopig nog gesloten voor het grote publiek, maar veel cafés werken nu met een take-out optie. Een vers getapt pintje afhalen kan dus nog en wie weet zal jij deze binnenkort zelf tappen.

3. Bij de bakker

Geïnteresseerd in bakken? Dan zou werken bij een bakker misschien iets voor jouw kunnen zijn. Bij de bakker zal je je sociale skills kunnen optimaliseren aangezien je constant bezig bent met het helpen van klanten. Je kan er ook dingen bijleren over hoe je net een brood bakt of hoe je een lekker gebakje moet maken. 

Op de site van randstad.be kan je altijd eens kijken of er een bakker in je buurt opzoek is naar een beetje extra hulp, of als je het hef liefst in eigen handen neemt kan je best eens langsgaan bij je lokale bakker en vragen of zij een extra hand kunnen gebruiken.

Ondanks de coronamaatregelen zijn de bakkers nog open.

4. Hondenuitlater 

Fan van dieren? Dan is deze job misschien perfect voor jou. Voor deze job heb je best een goede conditie en een hart voor dieren. De gemiddelde prijs per hond bedraagt 10 euro en het voelt zelf niet als een job. 

Voor vacatures kan je best eens online kijken of rondhoren in de buurt bij mensen die deze hulp misschien zouden kunnen gebruiken.

5. Mystery shopper

Misschien een iets meer onbekende studentenjob, maar perfect voor wie graag shopt. Mystery shoppers zijn verantwoordelijk voor het controleren van de klantvriendelijkheid en de klantenservice. Je controleert niet alleen, maar je geeft ook opbouwende feedback aan de medewerkers. Deze job is perfect voor wie graag shopt en gesteld is op een klantvriendelijke service.

Ben jij hier misschien in geïnteresseerd? Neem dan zeker eens een kijkje op deze website.

https://www.storesupport.be

Tekst: Helena Lundahl
Foto door Tatiana Syrikova via Pexels