17/05/2020

Verpleger Mathias (20) strijdt tijdens eerste stage tegen corona: ‘Als één van je medestudenten plots meer dan 38 graden koorts heeft, weet je hoe laat het is’

Mathias liep voor het eerst stage in een ziekenhuis toen het coronavirus uitbrak. Al snel moest hij de COVID-19-afdeling versterken. Hij twijfelde omdat hij zijn familie niet in gevaar wou brengen, maar hij bleef toch in het ziekenhuis werken. ‘Ik voelde me geroepen om de mensen die het nodig hadden hulp te bieden’, zegt Mathias.

Het applaus voor de zorg vindt hij fijn maar niet voldoende: ‘Het is een mooi gebaar, maar eigenlijk zijn we daar niet zoveel mee. Het zou meer helpen als de overheid genoeg geld uittrekt voor de zorg.’

COVID-19 maakt veel dodelijke slachtoffers. Hoe gaat een jonge verpleegkundige zoals Mathias om met het verlies van patiënten? Je hoort het hier.

 

Reportage en tekst: Liam D’hert
Foto: Mathias Van de Velde
Muziek: ‘Tomorrow’, Benjamin Tissot (www.bensound.com)