24/09/2020

5 tips om je nieuwe bubbel te kiezen

De ‘bubbel van vijf’ verandert vanaf donderdag 24 september. Je mag nu een individuele keuze maken van maximaal vijf personen naast je gezin en ze in je persoonlijke bubbel opnemen.

De plaatsen zijn zeer gegeerd, want natuurlijk wil iedereen van je vrienden in jouw bubbel zitten. Maar beslissen is altijd moeilijk en er is nu eenmaal niet genoeg jij, om al je vrienden te plezieren.
Daarom: vijf manieren om de perfecte bubbel van vijf uit te kiezen.

 1. Laat je vrienden een motivatiebrief schrijven

  Als ze tot jouw bubbel willen behoren, dan zullen de vrienden er ook iets voor moeten doen. Een goed gestructureerde brief (met bijgevoegde foto) is de perfecte manier om hun kwaliteiten in de verf te zetten. Belangrijk is dat potentiële bubbelaars kunnen aantonen welke waarde ze toevoegen aan je groep. De beste vuile moppen tappen is een goed begin, maar misschien ben je voor jouw bubbel meer op zoek naar een all-round humorist. Mensen met een brief in het verkeerde lettertype (ze weten welk) worden niet overwogen.

Reactie van de student:
Jolien: ‘Niet iedereen van mijn vrienden is het waard om een brief voor te schrijven.’

 1. Kies voor de vrienden die het meest trakteren op cafe

  De hele bubbel mag zonder problemen op café, maar wie gaat dat bekostigen? Je kan natuurlijk voor je eigen drank en hapjes betalen. Maar zou het niet beter zijn als je een gulle schenker had die jou financieel sponsort om je hernieuwde interesse in wijndegustatie te bekostigen? Een andere optie is een ingewikkelde spreadsheet bijhouden, maar meestal is het genoeg om even op Facebook te posten: ‘Hey, wie wil er mij vanavond naar de kloten helpen zuipen?’ en kijken wie bijt.

Reactie van de student:Fleur: Goed plan, ik neem mijn rijkste vrienden op café en kijk dan wie het meest trakteert.

 1. Kamp Bubbel (Kamp Waes maar dan voor je bubbel)

  Zware fysieke inspanning is de beste manier om het kaf van het koren te scheiden, ongeacht de situatie. 50 push-ups binnen één minuut, een halve marathon kunnen lopen en alle 12 seizoenen van American Ninja Warrior gekeken hebben zijn de minimumvereisten. Een klassering gebaseerd op hoeveel elk van je vrienden kan benchen is ook aanvaardbaar. Want de bubbelaars die het meest fysiek fit zijn, zullen ook het langste gezond blijven. Zo lang ze niet te veel tijd doorbrengen in die muffe fitness.

Reactie van de student:
Febe: Dat zou totaal niet werken. Mijn vrienden zijn daar echt veel te lui voor.

 1. Gebruik sociale media als meetmiddel om je interessantste vrienden te kiezen

  Je eigen socials zijn natuurlijk altijd erg in trek bij de vrienden, maar niets is beter dan ook op de feed van die Instafamous vriend of vriendin te verschijnen. Zo kan je die maand bubbeltijd gebruiken om je eigen volgers en vrienden nog wat uit te breiden. Dames die in bikini of heren die met ontblote borst in hun instastories verschijnen krijgen van nature de voorkeur. Wees wel waakzaam dat ze jouw clout niet gaan afsnoepen.

Reactie van de student:
Jef: Liever niet, Ik ben al Instafamous en ik wil dat met niemand delen.

 1. Deel kleurcodes uit, op basis van hoe waarschijnlijk het is dat je ermee in bed zal belanden

  Als we iets geleerd hebben van de afgelopen maanden is dat kleurcodes de beste en meest duidelijk manier zijn om duidelijke en doordachte beslissingen te nemen. Vraag maar aan de premier. Kleurcodes zijn de nieuwe trend van 2020. Alles heeft een kleurcode: Eten, drinken, reisgebieden, overheden, dus waarom ook niet je vrienden? Als je een lief wilt vinden in tijden van corona dan zal het uit je bubbel van vijf moeten komen en voor je het weet doe je meer dan enkel met elkaars bubbels spelen.

Reactie van de student:
Timo: Ja, dit spreekt voor zich.

 

Tekst en foto: © Jeffrey Meskens