21/09/2020

‘Coronaproof’ begin voor eerstejaarsstudenten op Thomas More

Vandaag is de start van een nieuw academiejaar voor de studenten van de Vlaamse hogescholen en universiteiten. Omwille van het aantal besmettingen met Covid-19 nam Thomas More Mechelen de nodige maatregelen om alles op een veilige manier te laten verlopen.  

Heel wat eerstejaarsstudenten zetten vandaag hun eerste stappen op de campussen van de Thomas More hogeschool. Voorlopig gaat dit nieuwe academiejaar van kracht met code geel. Dat wil zeggen dat de school de nodige maatregelen moet nemen om de lessen zo veilige mogelijk te laten verlopen. Eerstejaarsstudenten krijgen een combinatie van online lessen via streaming of hybride klassen en praktijklessen op de campus in kleine groepen. Bij hybride klassen kunnen leerlingen in verschillende lokalen op school de les volgen die live wordt uitgezonden. Streaming zorgt ervoor dat leerlingen van thuis uit online les kunnen volgen. Thomas More zorgt ervoor dat alle mediastudenten hun cruciale portie praktijk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Zowel de tv- als radiostudio’s zijn coronaproof gemaakt met plexischermen en studenten kunnen zelfs van thuis uit video’s monteren.  

https://www.instagram.com/p/CF1mNXLHYHv/

 

In de gangen van de gebouwen zijn mondmaskers verplicht. Als je in het lokaal 1,5 meter afstand kan bewaren, mag je het mondmasker afzetten. Ook alle lokalen en werkruimten worden tijdig ontsmet en verlucht. Meer informatie kan je vinden via deze link.  

Tekst en foto: © Margot Pinceel