21/09/2020

Coronaproof 3D-expo Vincent Van Gogh vandaag van start in Antwerpen

Zin om de zonnebloemen van Van Gogh ook eens in 3D te zien? De expo Van Gogh The Immersive Experience over de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh vindt plaats in Waagnatie te Antwerpen van 21 september tot 8 november. De meest recente virtuele projectietechnologie laat het spectaculaire universum van Vincent van Gogh zien.

Vincent van Gogh (1853 – 1890) was een kunstschilder uit het post-impressionistische tijdperk. De expositie laat toe zijn leven te ontdekken van erg dichtbij, tot in het hart van zijn kunst. Het is een 360 gradenbeleving met een klank- en lichtspektakel dat eerder al werd tentoongesteld in Napels, Tel Aviv, Parijs, Barcelona en Brussel.

Tickets voor deze coronaproof beleving zijn online verkrijgbaar. Een dagticket kost 14,50 euro en in het weekend betaal je 16,50 euro. Voor 2 euro extra per persoon kan je genieten van een VR-ervaring die dieper ingaat op het leven van de artiest.

Tekst: Valeriya Gornostayeva en Jolien Ceulemans, foto: ©Steven Hendrix