24/09/2020

Gentse vervanger Boekenbeurs: Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts organiseert 9000 boeken

Gentse Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts organiseert 9000 boeken in dertien Gentse boekhandels en drie kunsthuizen. Er zullen ook een veertigtal auteurs aanwezig zijn, zo ook Sandra Bekkari.

De organisatoren lieten op 15 mei 2020 weten dat de Boekenbeurs in Antwerpen niet zal doorgaan. Dit omdat er toen nog niet genoeg geweten was over de mogelijkheden rond Covid-19 en massa-evenementen.

Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts komt met een variant in het Gentse. In tegenstelling tot de Boekenbeurs in Antwerpen gaat het in Gent niet door in een expo, wel in lokale boekhandels en kunsthuizen zoals De Krook.

Op 9000 Boeken zullen er, net zoals op de Boekenbeurs, ook auteurs aanwezig zijn. De auteurs maken zo goed als allemaal deel uit van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. Zo ook Sandra Bekkari, gekend van haar kookboeken ‘nooit meer diëten’.

Het is een gratis evenement dat plaatsvindt op 3 en 4 oktober 2020. Het festival voorziet enkele lezingen, workshops en signeersessies. Het programma is te vinden op 9000boeken.be. Inschrijven is verplicht, zo blijft er een duidelijk beeld op het aantal bezoekers.

 

Tekst en foto: © Sarah Buyle