28/09/2020

Refugee Walk breekt record van 471.694 euro

De vijfde editie van de Refugee Walk vond zondag 27 september plaats en bracht een recordbedrag van 471.694 op. Refugee Walk is een wandeltocht om vluchtelingen te steunen. Het is een initiatief van Vluchtelingen Vlaanderen. De stappers waren met 1.878 en wandelden tien of veertig kilometer. 

Normaal gezien wandelen de deelnemers samen, maar door het coronavirus wandelde iedereen veilig in zijn eigen regio. De stappers konden zelf een route opstellen of een voorgestelde route volgen. Tijdens de wandeling konden de stappers luisteren naar verhalen van vluchtelingen. Met de opbrengst begeleidt Vluchtelingen Vlaanderen de vluchtelingen in hun zoektocht naar een school, woning of job. Dankzij de opbrengst kunnen ze de asielzoekers nog beter ondersteunen bij hun aankomst in België en kunnen ze de asielzoekers helpen bij de behandeling van hun asielaanvraag.

Tekst: Louka Van Aelst, foto: © Vluchtelingen Vlaanderen