21/09/2020

StuDay verwelkomt Antwerpse studenten met aangepast coronaprogramma

Elk jaar staat de laatste donderdag van september in teken van de Antwerpse student. Maar dit jaar gaat hét jongerenfestival ‘StuDay’ niet door wegens corona. Dit academiejaar komen de organisatoren van STAN, Student & Antwerp, met een coronaproof alternatief. StuDays: een maand lang gratis activiteiten in heel Antwerpen.

StuDays ging vandaag van start met een online versie van ‘Students on Stage’. Ook dit studentenfestival, dat jaarlijks het academiejaar opent, is afgeschaft. De overkoepelende studentenvereniging Unifac probeert het academiejaar toch feestelijk in te zetten. Je kan je bubbel uitnodigen op kot en online mee genieten. Niet echt een partyanimal? Dan kan je ook naar de openluchtcinema in de Zomerfabriek of naar een van de vele theatervoorstellingen.

https://www.instagram.com/p/CFMo6FbnLfF/?utm_source=ig_web_copy_link

Ook de sportievelingen onder de studenten is STAN niet vergeten. Je kan leren snowboarden op Aspe, skaten bij SPRK of schrijf je bubbel in voor de StuDays Sports Trophy. 

Tot 31 oktober geniet je van gratis toegang tot theaterzalen, musea, sportclubs en workshops in Antwerpen.

Tekst: Amber Lacasse, foto: CC by Pexels