21/10/2020

5 must-reads voor de herfst

Nestel jij je ook graag in de zetel met een dekentje? Schuif je laptop opzij en ga voor een van deze must-reads voor de herfst. 

1. Milk and honey – Rupi Kaur (2014)
In een combinatie van proza, poëzie en tekeningen omvat deze bundel het hele proces van pijn en gekwetst worden tot herstel en heling. De titel verwijst naar de melk en honing die de Indiaas-Canadese Rupi Kaur als kind kreeg toen ze ziek was, om van binnenuit te herstellen. Laat je raken en ontroeren door deze #1 New York Times bestseller.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door rupi kaur (@rupikaur_)

2. Waar het licht is – Jennifer Niven (2015)
Theodore Finch en Violet Merkey leren elkaar kennen op de rand van een hoge klokkentoren. Er zijn saaiere manieren om een boek te starten. Waar het licht is gaat over taboes en de angst om jezelf te zijn, maar ook over een intense eerste liefde, verwondering en de moed om grenzen te verleggen. Een mooi lichtpuntje van de Amerikaans Niven in deze donkere dagen. 

In 2020 werd het boek verfilmd, de trailer bekijk je hier.

3. Wat ik weet – Julie Berry (2013)
‘Every now and then, a novel comes along with such an original voice that readers slow down to savor the poetic prose. This is such a story’, schrijft Kirkus Reviews over dit bijzondere boek van de Amerikaanse Julie Berry. En dat kunnen we alleen maar beamen.

4. Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn – Siel Verhanneman (2018)
De herfst is hét moment waarop sombere kerkhoven opleven door verse bloemen en een gekleurd bladertapijt. In haar tweede dichtbundel Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn stelt de Kortrijkse dichteres liefde, geluk en de luide stilte van gemis centraal. Haar rake teksten komen nog beter tot hun recht door de abstracte en bevreemdende tekeningen  van Larissa Viaene.

5. De bruggenbouwer – Markus Zusak (2018)
De Australiër Markus Zusak, internationaal bestsellerauteur van onder meer De boekendief (ook verfilmd), is terug. En hoe. In prachtige, bijna poëtische volzinnen schetst Zusak het verhaal van een huis waarin vijf broers elkaar opvoeden volgens hun eigen regels. Binnen de chaos blijkt er – wonderbaarlijk genoeg – ook plaats te zijn voor een piano, liefde en de Oude Grieken. Met deze klepper van meer dan vijfhonderd pagina’s vullen we graag enkele herfstavonden.

Tekst en foto: © Sien Demuynck