29/10/2020

Anna (24) over haar zoektocht naar een job in tijden van corona: ‘Ik mag niet opgeven, maar het is soms wel heel demotiverend’

Een job vinden als je net afgestudeerd bent, is nooit gemakkelijk, dus zeker in tijden van corona kan de moed je al eens in de schoenen zinken. Dat ondervond ook Anna Kaasschieter, 24 jaar en net afgestudeerd als project- en eventmanager aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. 

Anna Kaasschieter is een 24-jarige studente die net zoals vele andere studenten net is afgestudeerd en dus op zoek is naar een job. Dankzij Covid-19 loopt deze zoektocht jammer genoeg niet zoals gepland. ‘Ik denk dat veel bedrijven nu met de coronacrisis toch even wachten met de coronacrisis toch even wachten met het plaatsen van een vacature’ aldus Anna, ‘en bij heel veel vacatures vragen ze dan nog eens drie tot vijf jaar ervaring en dat kan ik gewoon niet geven.’

Beluister hier de reportage van Anna over haar toch wel moeizame zoektocht naar een job.

Tekst en foto: © Luka Vanoverbeke