30/10/2020

Sweaters ten voordele van borstkankeronderzoek: ‘Borstkanker een tweede kans geven? Kdachtetni’

Ex-borstkankerpatiënte Yamina Krossa, links op de foto, brengt sweaters uit om geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek, en dat naar aanleiding van de Breast Cancer Awareness Month in oktober. Vijftien procent van de borstkankerpatiënten zijn jongeren tussen 15 en 29 jaar. 

Yamina startte een campagne voor de volledige terugbetaling van borstreconstructies nadat er bij haar borstkanker werd vastgesteld. Daarom richtte ze VZW Benetiet op. Toen toenmalige minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) hiermee akkoord ging, richtte Yamina haar eigen fonds op. Het VUB-Yamina Krossa Fonds focust zich op de strijd tegen borstkanker. Hiervoor werkt ze samen met professor Damya Laoui die onderzoek doet naar een kankervaccin.

De sweaters kan je bestellen op kleirantwerp.be in pre-order tot 31 oktober.

Borstkanker
Borstkanker

Reportage, camera en geluid: Fleur Van Belle & Thomas Vangrunderbeek, foto: ©Fleur Van Belle & Thomas Vangrunderbeek