22/10/2020

Gebruik vooral geen caps lock op Caps Lock Day

Je kent het wel: je verstuurt een bericht en ja, je bent je caps lock vergeten uitschakelen. ‘Sorry, caps lock vergeten!’ Vandaag, 22 oktober is het Caps Lock dag. Maar die dag is er niet om caps lock te vieren. Capslock wordt door velen geassocieerd met boosheid.

Caps lock, een toets die ervoor zorgt dat al je zinnen plots geschreeuwd lijken. Zelden wordt het in een professionele context gebruikt, we associëren caps lock met boosheid. Caps lock in een professionele mail? Not done. De beste manier om Caps Lock Day te vieren, is dan ook door het niet te gebruiken. In het jaar 2000 riep softwareontwikkelaar Derek Arnold de dag in het leven maar niet om het te vieren, integendeel. Derek was helemaal klaar met het overmatig gebruik van caps lock.

Op 22 oktober heb je dus twee opties. Je zet je caps lock aan en irriteert je medemens mateloos of je gebruikt het niet. Benut deze dag om je collega’s, vrienden en familie te vertellen hoe not done caps lock is.

Tekst: Yoni Delplanque, foto: © Yoni Delplanque