12/10/2020

Historisch filmfestival WaHFF neemt je terug mee naar de geschiedenis

Goed nieuws voor filmliefhebbers en geschiedenisfanaten, want donderdag 15 oktober geeft de achtste editie van het Historisch Filmfestival in Waterloo (WaHFF) zijn startschot. Vier dagen lang kan je er proeven van nooit eerder in België vertoonde films en documentaires in historisch thema.

Binnen de officiële wedstrijd van het filmfestival strijden acht films om zeven ‘Clions’. Dat zijn prijzen die verschillende titels dragen zoals onder andere Beste Film, Beste Acteur of Beste Sets en Kostuums. Een professioneel juryteam van ervaren acteurs, actrices en regisseurs zal dan uitmaken welke film welke titel verdient.

De prijsuitreiking beperkt zich niet louter tot films, maar ook acht documentaires nemen het tegen elkaar op in de hoop de enige Clion voor Beste Documentaire te winnen. Ook hier kaarten verschillende documentairemakers interessante en leerzame momenten uit de geschiedenis aan. Los van de wedstrijd, organiseert WaHFF ook bijkomende activiteiten zoals een gratis theater- en muziekvoorstelling.

Hoewel het filmfestival net over de taalgrens in België plaatsvindt, passeren er films die van veel verder komen. Zo nemen er Spaanse, Portugese of zelfs Estse producties deel, die telkens in hun eigen landstaal vertoond worden. Maar geen zorgen, Franse ondertitels zijn overal aanwezig.

WaHFF, 15 okt t.e.m 18 okt
Ciné Wellington, Chaussée de Bruxelles 165, 1410 Waterloo do-zo 9u30 – 23u30. 7 euro standaardtarief
info@WaHFF.be
Tekst: Hanne De Vleeschouwer, foto: Een van de deelnemende films is de Finse film ‘Helene’ (© WaHFF)