nikkietutorials coming out video
12/10/2020

‘I’m Coming Out’ van YouTube-ster Nikkietutorials is meest bekeken coming-outvideo ooit

De bekende Nederlandse youtuber en make-upartiest Nikkie de Jager (26), vooral bekend als Nikkietutorials, werd gefeliciteerd met de meest bekeken coming-outvideo ooit op het streamingplatform YouTube.

In teken van Coming-Outdag, die dit jaar op 11 oktober viel, kreeg de Nederlandse youtuber Nikkietutorials felicitaties aangeboden voor haar meest bekeken coming-outvideo op YouTube. Midden januari dit jaar deelde Nikkie een video waarin ze vertelt dat ze transgender is. Met intussen meer dan 36 miljoen weergaven is deze video viraal gegaan.

YouTube-carrière

Nikkie begon haar YouTube-carrière in 2008 met video’s waarin ze met make-up experimenteerde. Ondertussen ontwikkelde ze zich tot professionele visagiste en heeft ze 13,6 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal. Voor velen is Nikkie een rolmodel in de make-upwereld, maar nu ook als lgbtq+ lid.
Tekst: Naomi Ghyssaert, foto: Famous Entertainment (CC BY 3.0)