12/10/2020

Lebron James bezorgt Lakers eerste titel in tien jaar

De Los Angeles Lakers zijn gisterennacht voor de 17de keer kampioen van de NBA geworden, de beste basketbalcompetitie ter wereld. De ploeg uit Californië versloeg de Miami Heat 106-93. Zo eindigde de serie 4-2 in het voordeel van de Lakers. Voor een serie te winnen moet een ploeg vier wedstrijden winnen.

Lebron James, de Amerikaanse superster, won zijn 4de titel en zijn 4de Finals MVP (Most Valuable Player). De Finals MVP wordt uitgedeeld aan de beste speler in de finale. De Heat waren de underdogs terwijl de Lakers al vanaf de eerste speeldag titelfavoriet waren. Voor de Lakers is dit een speciale titel. Op 26 januari kwam Kobe Bryant, Amerikaanse legende van de Lakers, om in een helikoptercrash. Ook was hij een goede vriend van Lebron James. Tien jaar geleden won Bryant nog een titel met zijn Lakers.

 

 

De Finals moesten op 4 juni beginnen, maar vanwege corona werd de NBA op 11 maart stopgezet. Na maanden overleg begon de NBA terug op 30 juli in een bubbel. Een enorm grote bubbel. Disney World in Florida werd verhuurd aan de NBA. Zo werden de spelers beschermd voor corona. De Lakers komen op gelijke hoogte te staan met de Boston Celtics. Beide ploegen hebben nu 17 titels.

Tekst: Strahinja Ristovic, foto: Erik Drost (CC BY 2.0)