22/10/2020

Nacht pakt uit met ‘Nachtwandeling’: steun de eventsector met een avondje stappen in Leuven

De zomer zat vol kleinschalige evenementen die volgens de maatregelen coronaproof verliepen. In het najaar legt de regering steeds meer restricties op. Hoe doorsta je dit als je evenementen wil blijven organiseren? Nacht, een Leuvens clubconcept van Stelplaats, pakt uit met Nachtwandeling.

Nachtwandeling is een gratis wandelroute met audioverhalen langs een aantal plaatsen in Leuven. Cafés en clubs zoals Café Apero, Rumba en Silo waren de voorbije decennia iconisch voor het Leuvens uitgaansleven. De audioverhalen op die locaties bestaan uit interviews die elk zes tot tien minuten duren. Cafébazen en organisatoren van de desbetreffende plekken beantwoorden tal van vragen. ‘Dit is een perfecte coronaproof activiteit van Nacht en we zijn fier op hoe alles uitgedraaid is’, aldus Hans Empereur (29), een van de projectcoördinatoren bij Nacht.

‘Normaal organiseren wij feesten, maar dat zie ik het komende jaar niet meteen gebeuren. Daarom bedenken we nu andere soort activiteiten, gaande van brunches tot filmavonden en een wandeling.’ Nacht bestaat uit een team vrijwilligers, waardoor ze niemand in dienst hebben of moeten uitbetalen. ‘Dat is op dit moment wel een zegen voor ons. Aan de andere kant betalen wij normaal externen (zoals dj’s en fotografen) die nu minder in het laatje krijgen, wat immens jammer is’, vult Hans aan.

‘Normaal organiseren wij feesten, maar dat zie ik het komende jaar niet meteen gebeuren’

‘We moesten door de veranderende maatregelen eerdere activiteiten schrappen. Bij Nacht organiseren wij graag events om mensen een fijne tijd te bieden. Zeker in deze periode is het belangrijk dat er lichtpuntjes blijven voor mensen om naar uit te kijken’, voegt Hans toe.

Vanaf 31 oktober kan je in Leuven de wandeling maken en luisteren naar de podcasts door de QR-codes te scannen die op de gevels van de locaties zullen hangen. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Tekst en foto: © Oa Vrebos