22/10/2020

Natuurpunt organiseert een digitale paddenstoelenpluk met ObsIdentify

Nu de herfst is aangebroken gaan natuurliefhebbers het bos weer in. Met de app ObsIdentify kan je de paddenstoelen identificeren en zo meer te weten te komen over de paddenstoelen. Het enige wat je moet doen is een foto nemen en de app herkent de paddenstoel voor jou.

Zijn ze voedsel voor dieren of beschermen ze bomen tegen ziektes? Dit kan je allemaal terugvinden op de app. Natuurpunt wil dit jaar zoveel mogelijk soorten waarnemen, want hoe meer soorten er zijn, hoe beter voor de biodiversiteit.

Paddenstoelen plukken is verboden in Vlaanderen, maar foto’s nemen mag altijd. In Wallonië mag het wel, maar enkel voor eigen gebruik.  Op het einde van de herfst maakt Natuurpunt bekend hoeveel soorten er zijn waargenomen dit jaar en welke het meeste voorkwamen.

Tekst: Louka Van Aelst, foto © Presetbase Lightroom Presets via Unsplash