Iets drinken tijdens een online meeting? Het kan vanaf nu zonder je collega's te storen.
26/10/2020

Nieuwe Google Meet functie uitgerold op iOS en Android

Move over Zoom. Google Meet zit vanaf nu vol leuke functies die meetings een pak aangenamer maken. Lekker snacken zonder dat iemand iets merkt. Handig toch?

De nieuwe functie van Google Meet is het gedroomde geschenk voor alle studenten die het beu zijn om uren stil te zitten tijdens een online les of meeting. Iets eten, iets typen, iets drinken, het gaat stiller dan ooit tevoren dankzij een indrukwekkende innovatie van Google.

Met deze update zijn gênante achtergrondgeluiden eindelijk verleden tijd. Het is een probleem dat we allemaal kennen, een blaffende hond, een iets te enthousiaste kleuter, een doorspoelend toilet. Allemaal storende geluiden tijdens een meeting die voor afleiding kunnen zorgen. Google heeft dat begrepen en heeft een nieuwe functie op de markt gebracht die storend achtergrondgeluid zal verminderen. De software is zo ontwikkeld dat het zelfs het geluid van iemand die tokkelt op zijn keyboard of meldingen van smartphones kan maskeren.

Betalende klanten eerst 

Was jij ook al enthousiast om een zakje chips te eten tijdens een meeting? Dan zal je toch eerst in je portemonnee moeten duiken. De functie is namelijk momenteel enkel beschikbaar voor G Suite Enterprise- en G Suite Enterprise voor Education-klanten. Na verloop van tijd zou het ook opgesteld worden voor een grotere groep gebruikers.

Tekst: Ellen Tavernier, © Ellen Tavernier