22/10/2020

Pink at work: op vrijdag kleurt jouw outfit roze

Think Pink moedigt iedereen aan om op vrijdag 23 oktober roze te dragen op de werkplek of school. De roze outfit symboliseert jouw steun voor borstkankerpatiënten. Je kan jouw collega-team online registreren en mensen uitnodigen om te doneren. Het geld dat wordt ingezameld gaat naar lokale initiatieven. 

Ook volwassenen en studenten die van thuis uit werken of lesvolgen kunnen roze dragen tijdens de online meetings. Deze Europese actie is één van de vele initiatieven die borstkankerorganisatie, Think Pink organiseert in deze borstkankermaand. Hiermee wil ze vrouwen aanmoedigen om zich vaker te laten controleren: ’48,6 procent of 1 op de 2 vrouwen laat zich regelmatig onderzoeken voor borstkanker. Dit getal zou naar 75 procent moeten opgetrokken worden om de Europese participatiegraad te bereiken’, vertelt de voorzitster van Think Pink, Heidi Vansevenant. 

https://www.instagram.com/p/CGXGqIRHocc/?utm_source=ig_web_copy_link

De risicoleeftijd voor borstkanker ligt tussen de 50 en 69 jaar, maar ook bij jonge vrouwen komt het uitzonderlijk voor: ’We moeten de jonge vrouwen borstbewust maken, zodat ze weten wanneer ze aan de alarmbel moeten trekken’, voegt Vansevenant er aan toe.

Op de website van Think Pink vind je meer informatie over borstkanker. Deel je foto met de hashtag #pinkatwork. 

Tekst en foto: © Amber Lacasse