19/10/2020

Reünie tussen ‘oude’ K3 zorgt voor verrassende reacties

Het was een emotionele aflevering van The Masked Singer, vrijdag 16 oktober, op VTM. Onder het masker van Zeemeermin zat niemand minder dan Kathleen Aerts verborgen, of beter gezegd de voormalige ‘blonde van K3’. Karen Damen, ex-collega van Kathleen, zit in de jury van het programma en toen het masker afging, vloeiden de tranen. Deze ontroerende reünie ging niet onopgemerkt voorbij aan alle jongeren op sociale media. 

Al weken werd er gespeculeerd wie er onder het masker van Zeemeermin zat in VTM-programma The Masked Singer. The Masked Singer is een zangwedstrijd waarin bekende Vlamingen gemaskerd en vermomd in bijzondere kostuums de strijd met elkaar aangaan. Jurylid Karen Damen herkende sinds dag één de stem van ex-collega en voormalig lid van K3, Kathleen Aerts. Dat klopte inderdaad. Vrijdag ging het masker af en verscheen plots Kathleen op het podium.  

Van 1998 tot 2009 zongen Karen Damen, Kathleen Aerts en Kristel Verbeke samen in de Vlaamse meidengroep K3. Sinds de verhuis van Kathleen naar Zuid-Afrika in 2009, hadden de drie elkaar niet meer gesproken. Dat zorgde dus voor heel wat emoties toen twee van de drie elkaar in de armen vielen op het podium van The Masked Singer, na zovele jaren. 

Jeugdherinneringen
De meeste jongeren groeiden op met leuke deuntjes en muziek van de originele K3 en de reünie werd massaal besproken op sociale media. De generatie van de ‘oude’ K3 is inmiddels een generatie twintigers, maar uit de reacties blijkt dat iedereen nog wel eens terugdenkt aan deze drie jeugdheldinnen. Op Twitter werd er gepleit voor een nieuwe show en blijven de herinneringen duidelijk nog lang nazinderen.

https://twitter.com/camsdejonghe/status/1317213444152692740

Niet allemaal positief
Naast nostalgische reacties waren er ook kritische bedenkingen. De omhelzing op het podium en de ontmoeting tussen de voormalige K3 was niet helemaal coronaproof. Anderen maakten zich de bedenking waarom iedereen opeens zo laaiend enthousiast is over K3.  

Ook ex-lid van K3, Kristel Verbeke, kon eindelijk terug herenigd worden. Karen Damen filmde dit moment en plaatste het op Instagram, waar de video al meer dan een half miljoen keer werd bekeken. Hieronder kan je genieten van een portie melancholie.

https://www.instagram.com/p/CGcFy19HVVi/

Tekst en foto: © Margot Pinceel