28/10/2020

Verlamd na ski-ongeluk: ‘Je moet verder of je blijft ongelukkig’

Charlotte Aelbrecht (23) werd zeven jaar geleden omvergeskied toen ze even stilstond op de piste. Plots zag haar leven er helemaal anders uit: ze belandde permanent in een rolstoel. Na een zware periode kon ze toch haar leven terug op de rails krijgen.

Sporten is iets dat altijd in Charlotte haar bloed heeft gezeten: drie keer per week gaan joggen, wekelijks gaan zwemmen, maar voor skiën stond ze altijd meteen klaar. Toen ze door een ski-ongeluk haar rug verbrijzelde en vervolgens verlamd raakte, stortte haar leven in. Enkele jaren later staat ze er weer positief voor: ‘Ik dacht dat ik er nooit meer bovenop zou geraken, maar op een zekere dag heb ik het een plaats kunnen geven.’

Hieronder vertelt Charlotte haar verhaal:

Tekst en interview: Joris Geebelen, foto: © Juan Monsalve