29/10/2020

Villa Empain opent expo ‘The Light House’: ‘Cultuur omvat, zoals het licht, de essentie van wat ons verwijdert van de duisternis’

BRUSSEL –  Het centrum voor kunst, Villa Empain, opende zijn nieuwe expo The Light House op donderdag 22 oktober. De tentoonstelling laat zien hoe hedendaagse installaties en sculpturen de bezoeker kunnen uitnodigen om ervaringen met licht te beleven. Jammer genoeg moest de expo al meteen terug sluiten, zoals alle musea in Brussel. Op vrijdag 20 november hoopt de Boghossianstichting, eigenaar van de villa, haar deuren opnieuw te openen voor publiek.

Villa Empain opent expo ‘The Light House’: ‘Cultuur omvat, zoals het licht, de essentie van wat ons verwijdert van de duisternis’
Villa Empain opent expo ‘The Light House’: ‘Cultuur omvat, zoals het licht, de essentie van wat ons verwijdert van de duisternis’

Villa Empain, een gebouw ontworpen door Michel Polac in art-decostijl, brengt het werk van 19 kunstenaars samen, tentoongesteld in evenveel ruimtes. Ontdek welke werken je kan vinden in de verschillende kamers van de villa. Een van de blikvangers is de projectie van Ann Veronica Janssens, de enige Belgische kunstenares die een plaats heeft in de tentoonstelling.

Reportage, camera en geluid: Jasmien Geivers & Amber Vanneck, foto’s: © Jasmien Geivers & Amber Vanneck