06/10/2020

Wie is jouw Warme William? Mechelen organiseert de tiendaagse #SamenVeerkrachtig

De stad Mechelen werkt rond het belang van veerkracht en een goede geestelijke gezondheid. De nadruk ligt op jouw Warme William, datgene wat jou gelukkig maakt. Zowel voor jongeren als volwassenen vinden tussen 1 en 10 oktober activiteiten plaats in de stad. 

Jongeren voelen zich niet altijd goed in hun vel en vinden het moeilijk om hierover te praten. Dat stelt het Fonds GavoorGeluk vast in een recent jongerenonderzoek in samenwerking met radiozender MNM. Warme William staat symbool voor iemand die naar je luistert en voor je klaarstaat: je vrienden, je ouders, een leerkracht… Want Warme William luistert écht. Onder dit motto blies het Fonds GavoorGeluk het initiatief ‘Warme William’ in het leven. Het project zet in op de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar.

‘Warme William luistert écht’

Deze week reist de ‘Warme William-bank’ doorheen de stad. De blauwe beer en zijn luisterbank bieden een plaats en een luisterend oor om te kunnen praten wanneer je niet goed in je vel zit. Daarnaast vinden er gedurende tien dagen activiteiten plaats die de geestelijke gezondheid in de kijker zetten.

Tekst: Jasmien Geivers, foto’s © Jasmien Geivers