19/10/2020

Zalando brengt nieuwe ervaring voor online shoppers

Duitse mode-webwinkel Zalando kocht vorige week Zweeds softwarebedrijf Fision op. De technologie van de nieuwe app zal zijn klanten in staat stellen hun lichaam te scannen en zo virtueel kledingstukken te passen. 

Tijdens het online shoppen rest altijd de vraag of een kledingstuk wel zal passen. Waar je op Zalando momenteel nog het advies krijgt om een maatje groter of kleiner te nemen, gebaseerd op de feedback van andere klanten, zal je in de toekomst een kledingstuk gewoon virtueel kunnen passen. Met de nieuwe body-scan-applicatie kan je op je smartphone naar een virtuele paskamer gaan om te kijken of een kledingstuk de juiste maat is en hoe het er op jouw lichaam uit zal zien.

Het gevaar dat een kledingstuk niet zou passen, weerhield klanten er voordien niet van om een item te kopen, omdat je wat niet past gewoon gratis terug mag sturen. De nieuw app heeft daarom dan ook als doel om het aantal retourzendingen te verminderen, liet de Zalando Newsroom weten.

Zalando is de eerste e-tailer in België die de weg naar ‘virtueel passen’ verkent. Wanneer de app in België beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk.

Tekst: Esther Marneffe, foto: Esther Marneffe