09/11/2020

Dua Lipa en Angèle op derde plaats in Ultratop met nummer ‘Fever’

Zangeressen Angèle (24) en Dua Lipa (25) belanden met hun nummer ‘Fever’ op de derde plaats in de Ultratop, de officiële hitparade van België. De single werd een week geleden uitgebracht, en de muziekvideo haalde al meer dan 6,5 miljoen weergaven en staat op nummer één in trending op YouTube.

Voor de Franstalige Belgische artiest Angèle is deze internationale samenwerking met leeftijdsgenote Dua Lipa best opmerkelijk. De Kosovaars-Britse zangeres pakt met haar debuutalbum Dua Lipa uit met een meest gestreamd album door een vrouwelijke artiest. Ook haalde ze in meer dan dertig landen de top vijf met haar single ‘Don’t start now’.

Angèle brak door in 2018 met ‘Tout oublier’, een nummer in samenwerking met haar oudere broer Roméo Elvis. In Frankrijk werd ze hetzelfde jaar nog populairder met haar album Brol die er bovenaan de lijst van top 200 albums stond. Als kers op de taart won Angèle dit jaar de Best Belgian Act door MTV EMA.

Tekst: Naomi Ghyssaert, foto: Thesupermat (CC BY-SA 4.0) en Justin Higuchi (CC by 2.0)