04/11/2020

IN BEELD: Antwerpse jongeren delen het verhaal achter hun mondmasker

Ondertussen zijn we al gewend aan de mondmaskerplicht. Maar wat betekent dit lapje stof voor twintigers? 21bisredacteur Amber interviewde zes jongeren op de Antwerpse Meir. Zij vertellen waar hun mondmasker voor staat.

 

Mayte: ‘Mijn oma maakt mijn mondmaskers’

‘Mijn oma maakte dit mondmasker. Ik probeer milieuvriendelijk te leven, daarom draag ik enkel zelfgemaakte maskers. De wegwerpmaskers zorgen voor veel afval en daar wil ik niet aan bijdragen. Voor mij maakt het niet uit of mijn mondmasker bij mijn outfit past, ik houd me daar niet mee bezig. Ik vind het wel belangrijker dat het een leuke print heeft en positiviteit uitstraalt.’

Silke: ‘Ik draag enkel felle kleurtjes’

‘Ik kocht dit mondmasker in Kruidvat. Zelf maskers maken kan ik niet, ik ben niet zo handig. Het is heel belangrijk dat mijn mondmasker bij mijn outfit past. Ik draag enkel kleurrijke maskers, zwarte en witte passen niet bij mijn persoonlijkheid. Ik zie de mondmaskers als een toegevoegde waarde aan mijn outfit.’ 

Anke: ‘Dit mondmasker is een aandenken aan Tahiti’

‘Drie weken geleden ging ik naar Tahiti voor werk.Ik kreeg dit mondmasker van een nieuwe vriend, het heeft dus zeker een emotionele waarde. In het begin maakte het mij niet uit hoe mijn mondmasker er uitzag. Nu vind ik het toch wel leuk dat er iets speciaal op staat. Je onthult een deel van je persoonlijkheid via je mondmasker. Het hoeft niet helemaal te passen bij mijn outfit. Ik vind het verhaal achter mijn mondmasker veel interessanter. Elke keer dat ik het draag denk ik terug aan mijn mooie reis.’

Felipe: ‘Ik kleur de stof voor een unieke print’

‘Dit is het enige masker dat ik heb, ik was het bijna dagelijks. Mijn zus naait kleren, we hebben het masker samen gemaakt. Ik experimenteer met het kleuren van stoffen en vind psychedelische prints heel leuk. Dit is dus een ‘one of a kind’ mondmasker. Momenteel stem ik mijn mondmasker nog niet af op mijn outfit.’

Arthur: ‘Dit masker straalt mijn passie voor mode uit’

‘Mijn geweven masker is van MXDVS, het modemerk waar ik voor werk. Ik draag af en toe zelfgemaakte maskers of zwarte maskers, maar dit is mijn favoriet. Ik vind het belangrijk dat mijn masker bij mijn outfit past omdat het er een onderdeel van is. Mijn job is heel belangrijk voor mij en beschouw ik als een deel van mijn persoonlijkheid. Dit masker straalt mijn passie voor mode uit.’

Laurens: ‘Mijn mondmasker past bij Billie’

‘Mijn vriendin en ik kregen dit mondmasker van mijn mama cadeau. Nu passen we bij onze hond, Billie. lk draag altijd een zwart of wit mondmasker, dit is het enige speciale masker dat ik heb. Het maakt mij niet uit of mijn masker bij mijn outfit past, het zal sowieso ‘matchen’ met Billie.’ 

Tekst en foto’s: © Amber Lacasse