30/11/2020

Chadwick Boseman krijgt eerbetoon van Disney

Black Panther werd op 29 November verlengd met een bijzonder eerbetoon voor de overleden Chadwick Boseman. Hij zou die dag normaal gezien 44 jaar worden. Disney creëerde een korte hommage met enkele beelden en herinneringen van de acteur. Robert Iger, de voorzitter van de ‘Walt Disney Company’, kondigde dit zaterdag 28 november aan op Twitter. 

Chadwick Boseman was een Amerikaanse acteur meest gekend van zijn rol als Marvel superheld Black Panther. Op 28 augustus 2020 overleed hij aan darmkanker. Hij was al enkele jaren ziek, maar dit was niet algemeen geweten. Het overlijden was onverwacht en kwam als een schok voor zijn fans. Heel wat mensen deelden hun innige deelneming via sociale media.

De opnames voor Black Panther 2 zouden in maart van start gaan. Na het onverwachte overlijden werd dit uitgesteld. Disney zag de nieuwe film niet als een prioriteit en wou de tijd geven om het verdriet te verwerken. De opnames zullen dan toch van start gaan in Juli 2021, maar wie Boseman moet vervangen is nog niet duidelijk. 

Tekst en beeld: © Margo Devillé