16/11/2020

Thuis-actrice Daphne Paelinck voedt haar dochter genderneutraal op: ‘Hopelijk leert Allie zo dat ze kan zijn wie ze is’

Bij genderneutraal of genderinclusief opvoeden is het geslacht van het kind voor ouders geen bepalende factor. Dat is wat Daphne Paelinck doet met haar dochter Allie: ‘Ze kiest zelf wat ze wil dragen en waarmee ze wil spelen.’ De actrice hoopt dat Allie niet in hokjes gaat nadenken en durft te zijn wie ze echt is.

Misschien ken je Daphne Paelinck als Christine in het één-programma Thuis of van enkele jaren geleden als Maud in De Elfenheuvel op Ketnet. Naast haar carrière heeft ze samen met haar partner Randall een dochtertje. In onderstaand interview vertelt ze meer over hoe zij het genderneutraal opvoeden aanpakken en hoe ze omgaan met commentaar. Twijfel je om (later) zelf je kind genderneutraal op te voeden? Op het einde geeft ze je nog een tip mee.

Luister hier naar het interview:

 

Interview: Lotte De Clerck, foto: © Daphne Paelinck