09/11/2020

Hooverphonic: Geike Arnaert terug in, Luka Cruysberghs uit

Maar liefst twaalf jaar nadat zangeres Geike Arnaert (41) besliste om de bekende Belgische band Hooverphonic te verlaten voor een solocarrière, is de zangeres nu terug van weggeweest. Hiermee hoopt de band zijn succesvolle verleden met Arnaert weer aan te wakkeren. Het drietal begint met de 20ste verjaardag van zijn succesalbum The Magnificent Tree en zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam 2021, deze keer mét Arnaert.

‘We zijn elkaar tegengekomen. We zijn beginnen babbelen. We hadden alle drie terug zin om samen te werken, dus we hadden het gevoel dat we dit moesten doen’, meldt de band in een persbericht. We kennen Geike Arnaert van de tophit Zoutelande die ze samen met de Nederlandse groep BLØF uitbracht. En het is dus ook met Arnaert, waarmee Hooverphonic zijn doorbraak bij het grote publiek maakte. Dat succes noemt Alex Callier (47) ook The Magnificent Three, een kleine verwijzing naar zijn succesalbum dat dit jaar 20 kaarsjes mag uitblazen.

Helaas betekent dit wel dat na drie jaar de samenwerking met de huidige zangeres, Luka Cruysberghs (19), stopt. Zij werd na haar winst van The Voice in 2018 voor het team van coach Alex Callier gekozen als nieuwe zangeres van Hooverphonic. Oorspronkelijk zou de band ons land vertegenwoordigen met Luka op het Eurovisiesongfestival, maar corona gooide roet in het eten. Hooverphonic zal dus volgend jaar zijn Eurovisiesongfestival-avontuur in Rotterdam verderzetten met Arnaert.

Arnaert zet haar comeback bij Hooverphonic meteen goed in. Op maandag 9 november, om middernacht verschijnt de band zijn hitsingle Mad about you, maar dan met een vernieuwde sound. Zelf kondigt de zangeres haar terugkeer aan op Twitter, met een knipoog naar die andere comeback van het jaar. Namelijk die van minister Frank Vandenbroucke (SP.A), aangekondigd met de woorden ‘he’s back, bitches’, red.

Bekijk de originele hitsingle hier:

Tekst en foto: © Valeriya Gornostayeva