24/11/2020

IN BEELD: Je huisdier als knuffelcontact

Tijdens de lockdown moeten we zoveel mogelijk in ons kot zitten en onze trouwe viervoeters vinden dat helemaal niet erg. Een huisdier hebben in deze moeilijke tijden kan voor extra liefde en bezigheden zorgen. Vier dierenvrienden delen hun ervaring.

Ella (19) met Stella (10)

‘Stella is de enige ‘persoon’ die niks weet over corona en waarmee ik altijd iets kan gaan doen. Ik heb heel veel aan haar tijdens de lockdown. Ze moet altijd wandelen dus door haar kom ik meer buiten en beweeg ik meer. Ik voel mij ook niet snel eenzaam met Stella aan mijn zij.’

 

Rachelle (21) met Bailey (2)

‘Je zou het niet zeggen, maar een konijn is een echt knuffeldiertje. Als ik mij eenzaam voel pak ik haar vast en dan voel ik me beter. Bailey zit bij mij op kot en ze voelt zich hier echt wel het baasje. Ze loopt gewoon rond en ik laat haar haar gangetje gaan.’

 

Bjarne (22) met Kato (14)

‘In de lockdown heb ik veel tijd om mijn papegaai nieuwe trucjes en woorden aan te leren. Als we aan tafel zitten, kan ze het vaak niet laten om zich te mengen in het gesprek met geluidjes of woorden. Ze is heel alert en kan goed stemmen nabootsen en heeft een eigen karakter. Dat is het leuke aan een papegaai. Ze is al 14 jaar, maar ze is wel heel slim en intelligent.’

 

Nyala (20) met Faisty (8)

‘Wij hebben al heel ons leven katten thuis. Nu zijn ze nog met drie (Witje, Faisty en Angel) en dat zijn echte avonturiers. Soms ga ik ze eens opzoeken om te zien waar ze uithangen. ’s Avonds komen ze weer naar binnen en dan is het heel fijn om ermee te knuffelen. Ze komen in de avond de warmte opzoeken bij ons en overdag trekken ze hun plan. Super zelfstandig!’

 

Tekst en foto’s: © Margot Pinceel