23/11/2020

Juwelen: ‘Ik vind het waardevol dat ik iets kan betekenen voor iemand’

Evelyne maakt juwelen voor haar bedrijf Studio Peloeze. Ze was vroeger bioloog en werkte in het middelbaar en hoger onderwijs, maar er was iets creatiefs dat bleef kriebelen. Ze heeft altijd een creatief en een wetenschappelijk luik gehad. Maar is altijd het wetenschappelijk deel gevolgd. Toen ze begon met juwelen maken, botste ze na een tijd op haar technisch kunnen en dit was zeer frustrerend. Studio Peloeze werd steeds groter en ze besliste om parttime in het onderwijs te staan en parttime voor Studio Peloeze te werken. Dit was veel te zwaar, dus hakte ze de knoop door en ging volledig voor Studio Peloeze.

Ze volgde een opleiding goudsmid en nu heeft ze een deel aangekochte collectie, vaste collectie en gepersonaliseerde collectie. De gepersonaliseerde collectie vindt ze het leukste om te maken.

‘Trouw- en rouwjuwelen is iets waar je mensen ongelofelijk blij mee maakt of troost kan bieden. Rouwjuwelen zijn juwelen waar de assen mee in verwerkt zijn. Zo heb ik eens een juweel met een hartje gemaakt waar de assen in bewaard bleven van een pas geboren kindje. Dat is niet het leukste, maar wel het meest waardevolle dat ik kan betekenen voor iemand. Trouwjuwelen vind ik ontzettend leuk om te maken. Je mag deel zijn van een belangrijke dag uit iemand zijn leven en dat vind ik heel fijn’, vertelt Evelyne Maes.

Tekst en foto’s: Louka Van Aelst