21/11/2020

Kids With Buns is bij de dertig geselecteerden van De Nieuwe Lichting

Studio Brussel kroont elk jaar drie bands of artiesten tot De Nieuwe Lichting. Ze gaan samen met de luisteraars op zoek naar fris, nieuw muzikaal talent. De eerste selectie is gebeurd en de dertig beste strijden nu verder tot titel van De Nieuwe Lichting 2021. Ook Kids With Buns behoort tot deze dertig beste.

Kids With Buns is het duo-project van Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Met twee gitaren en zang brengen ze indiemuziek. Ze stonden vorig jaar ook al in de halve finale van de Humo’s Rock Rally.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kids With Buns (@kidswithbuns)

‘Amber en ik repeteren samen sinds september 2019. We hebben elkaar leren kennen op de pride in 2018 door gemeenschappelijke vrienden, maar ik kende haar niet supergoed. Ik had me ingeschreven voor Sound Track van vi.be. Een wedstrijd voor jonge artiesten waar ik ‘gek genoeg’ voor geselecteerd was, toen nog onder de naam Marie. Ik speelde toen samen met een maat van mij, Juul Wallican. Hij werd een week ervoor ziek en wist toen al dat hij niet zou kunnen meespelen. Amber is ingesprongen en we hebben een week op voorhand vier nummers afgekregen om te performen voor Sound Track in Eeklo. Dat ging opvallend goed en zo is onze samenwerking toevallig gestart. In december 2019 hebben we de naam dan aangepast naar Kids With Buns,’ verklaart Marie Van Uytvanck.

‘We schrijven al onze nummers samen. Iemand komt met een idee en dan schrijven we samen de tekst en werken het verder uit. Quiet Words is mijn favoriete nummer. Het gaat over jezelf niet kunnen uitdrukken in woorden en dat dat soms heel frustrerend kan zijn. Je wordt dus niet begrepen omdat je de juiste woorden niet vindt. Ik heb hier zelf ook veel last van gehad in het middelbaar.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kids With Buns (@kidswithbuns)

‘Mijn eerste optreden was op Sound Track, ik vond dat supereng. Ik had er veel zin in, maar was bijna heel de dag misselijk door de stress. Nu kan ik volop geniet tijdens onze optredens, omdat mijn stress onder controle is.’

‘Muziek maken is een leerschool, ik heb al heel veel bijgeleerd. Zeker op het tempo dat wij nu aan het optreden zijn. We worden voor de leeuwen gesmeten, maar zo leer je wel het snelst. Ik vind niet dat we ervan uit mogen gaan dat we aan dit tempo voortgaan, want dat is niet realistisch. Voor de toekomst weet ik totaal niet wat er gaat komen. Wat we nu al beleefd hebben is superzot voor een band die net een jaar bestaat. Ook met De Nieuwe Lichting staan we weer voor een groot avontuur, waar we keiveel zin in hebben. Dat we mogen blijven optreden en mensen blij maken met onze muziek, want dat is het fijnste gevoel ooit.’

 

Tekst: Louka Van Aelst, foto: ActionVance via Unsplash