17/11/2020

Langverwachte ‘Friends’-reünie bevestigd: dit is wat we weten

 

Vijftien jaar na het einde van de tv-sensatie Friends hebben de makers beslist om een reünie te houden met de zes originele acteurs: Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt Leblanc, Matthew Perry, Courteney Cox en David Schwimmer. De cast heeft dit nieuws bevestigd via een bericht op Instagram. Deze reünie stond normaal gezien al op de planning voor mei dit jaar, maar werd uitgesteld door de coronacrisis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

 

In een interview in oktober vorig jaar maakte Jennifer Aniston (Rachel) bekend in de Ellen DeGeneres Show dat de cast ‘bezig’ was aan iets, maar dat de kijkers nog niet mochten weten wat. De serie is een wereldwijd succes bij verschillende leeftijden, zowel in de jaren ’90 als vandaag.  Dat deze generatie fan is van reboots, is ook Warner Bros niet ontgaan. Er zijn een tal van andere series waar reboots van in de maak zijn, zoals Lizzie McGuire en Gossip Girl. Televisieproducenten Marta Kauffman en David Crane vertelden op het Tribeca Tv Festival over de comeback en willen het geen ‘special’ of ‘reünie’ noemen: ‘We hebben de show gemaakt die we wilden maken. We hebben het goed aangepakt en er een strik rond gedaan.’

Acteur Matthew Perry (Chandler) tweette alvast dat het filmen van de special uitgesteld werd naar maart 2021 omwille van de coronacrisis. Het Amerikaans televisienetwerk HBO heeft dit nog niet bevestigd, maar volgens The Hollywood Reporter is het filmen een jaar uitgesteld waardoor de opnames in het voorjaar van 2021 zullen plaatsvinden, zodat het in de lente of zomer van 2021 te zien zal zijn.

Tekst en foto: © Elise Ingels