30/11/2020

Meskerem Mees winnares Humo’s Rock Rally 2020: ‘Ik hoop dat ze na de pandemie nog weten dat ik heb gewonnen’

Meskerem Mees is slechts 21 jaar jong, maar plots wordt ze op straat herkend. Ze won Humo’s Rock Rally in 2020 en dat was niet evident in een pandemie: ‘De laatste rondes werden een aantal keer uitgesteld door corona. Ik dacht dat mensen al vergeten waren dat de wedstrijd nog bezig was.’ Na het succes van haar single Joe komt er volgend jaar ook een eerste album uit. Kom meer te weten in deze podcast met Meskerem Mees waarin ze samen met 21bis-reporter Lotte De Clerck over het verloop van haar carrière praat.

De Gentse Meskerem Mees is voor sommigen nog onbekend, maar zij mag de titel van ‘winnaar van de 22ste editie van Humo’s Rock Rally’ op haar cv zetten. Daarmee treedt ze in de voetsporen van onder andere School is Cool, Das Pop en Novastar. Meskerem begeleidt zichzelf op gitaar en treedt op met vriendin Febe Lazou die aanvult met de cello. Meskerem is singer-songwriter en haar liedjes passen in de categorie van indie folk. Hou je van Feeling Good van Nina Simone? Dan is Meskerem Mees een echte aanrader voor je.

In deze podcast leer je Meskerem beter kennen. Zo vertelt ze bijvoorbeeld over het effect van haar overwinning: ‘De eerste keer dat ik mezelf hoorde op de radio was echt raar, maar wel keitof!’

Luister hier naar de podcast:

Volg haar op instagram om op de hoogte te blijven van haar avonturen en voor meer informatie kan je op de website van Mayway Records (management van Meskerem Mees) terecht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Meskerem Mees (@meskerem.mees)

Podcast: Lotte De Clerck, foto: © Patrick Blomme