30/11/2020

MNM swingt voor 12de keer december in met MNM1000

Wie graag tijdloze klassiekers door zijn boxen knalt, stemt deze week best af op VRT-radiozender MNM. Daar ging op de ochtend van 30 november 2020 de twaalfde editie van de MNM1000 van start. Een eindjaarshitlijst van duizend pop-, rock-, en dancenummers die volgens de MNM-luisteraars ‘de besten aller tijden’ zijn.

Wordt het Coldplay, Adele of toch opnieuw Queen die met de eerste plaats in de hitlijst gaat lopen? Daarnaar is het nog even gissen, want nog tot en met vijf december kan je stemmen op jouw ultieme favoriet. Zo heb je nog een week lang invloed op hoe die top 10 van de hitlijst er zal uitzien. Alle andere 990 klassiekers liggen al vast en kan je bekijken op mnm.be. Deze ochtend gaven dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts alvast het startschot met Sun in her eyes van Vlaamse zanger Tom Helsen.

Al sinds de start van MNM in 2009 is de MNM1000 een vaste waarde in het jaarlijks programma van de radiozender. Toen weerklonk Thriller van Michael Jackson als grootste hit, maar ook artiesten als Stromae, Lady Gaga en Ed Sheeran konden in de jaren daarna die titel op hun naam schrijven. Adele stond met Someone like you maar liefst vier keer op nummer één. Vorig jaar was Bohemian Rhapsody van Queen de grote winnaar.

https://twitter.com/MNMbe/status/1333306413968404481

Tekst en foto: © Hanne De Vleeschouwer