18/11/2020

Nieuwe comfy kledingtrend ‘leisurewear’ overal te zien in lockdown

De nieuwe comfortabele kledingtrend is online overal te zien in lockdown: leisurewear met zachte stoffen voor binnenshuis. Volgens experts zouden de zachte stoffen je doen denken aan het fysieke contact dat je hebt met iemand anders, iets wat we in coronatijden missen. Merken noemen het loungewear, leisurewear of gewoon sportieve kledij. 21bis praat erover met een studente journalistiek.

Steeds meer merken verkopen knuffelkledij of zachte comfortabele kleren zoals een fluweel trainingspak. Kim Kardashian lanceerde haar collectie SKIMS, met sportief uitziende loungewear, nog voor de coronacrisis toesloeg. Door het succes ervan tijdens de pandemie doen merken als Zara, H&M en Cos ook mee met de trend. Zeker onder jongeren is de sportieve kledingtrend populair.

Athleisure, een stijl waarbij je in sportieve kledij over straat kan lopen, is al even ingeworteld in onze samenleving. ‘Ik merk inderdaad dat een sportieve stijl al lang in de mode is. Nu komen comfy kleren daar nog eens bij’, zegt Elise Ingels (23). ‘In coronatijden zijn comfortabele kledij zoals een joggingpak echt een must voor mij, maar ik draag dat niet buitenshuis. Je kledingkeuze is nog altijd een teken van respect tonen tegenover de mensen die je gaat zien.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SKIMS (@skims)

Tekst, illustratie en foto: © Oa Vrebos