12/11/2020

Ook studenten mogen nog steeds een brief naar de Sint schrijven

Sinterklaas zal op 14 november in het land arriveren. De feestvreugde tijdens de intocht is in het jaar van corona wat minder, maar gelukkig kan brieven schrijven naar de Sint nog steeds zonder problemen.

Het is al jarenlang een traditie. Kinderen schrijven brieven naar de Sint met hun wensen voor de cadeaus op 6 december. Bpost helpt de Sint een handje en opent net zoals elk jaar het Sintsecretariaat. Hét adres waar iedereen brieven, tekeningen en knutselwerkjes naar kan opsturen.

Schrijven studenten nog wel brieven naar de Sint?
Er zijn zeker nog studenten die brieven schrijven naar de Sint, maar de meeste studenten helpen liever jongere broers en zussen om hun Sinterklaasbrief te schrijven.
Zoals Aimy Vanden Bemden (20): ‘Ikzelf schrijf geen brief meer naar de Sint, maar ik help mijn kleine zus elk jaar met haar brief.’
Voor sommige blijft het niet bij een brief. Jolien Verhagen (22) is kleuterleidster en stuurt elk jaar meerdere brieven met haar klasje: ‘Ik vind het een leuke traditie en wil dat de kindjes daar ook van kunnen genieten.’

Maar een brief naar de Sint schrijven kan ook gewoon leuk zijn. Mira Van Lierop (21) doet het al jaren: ‘Wanneer je volwassen wordt, verdwijnt er zoveel magie uit je leven en op deze manier blijft er toch nog een beetje van die kinderlijke magie in mijn leven.’

Veerle Van Mierlo, woordvoerster van bpost, benadrukt dat iedereen een brief aan de Sint mag schrijven en dat alle brieven beantwoord worden. Van Mierlo laat weten: ‘Sinterklaas beantwoordt alle brieven, ook die van studenten.’

‘Sinterklaas beantwoordt alle brieven, ook die van studenten’

Van Mierlo laat ook weten dat het Sintsecretariaat van bpost volledig bemand is. Klaar om meer dan 300.000 brieven te verwerken. Met de verlenging van de herfstvakantie worden er nog meer brieven en tekeningen verwacht.

Op dit moment staan er spijtig genoeg geen vacatures voor studentenjobs open om op het Sintsecretariaat mee te helpen.

Een brief sturen naar de Sint kan nog tot 29 november. Je antwoord zal rond 6 december in de brievenbus arriveren. Het adres van de Sint is:
de Sint
Spanjestraat 1
0612 Hemel

Je hoeft je brief niet te frankeren, maar zorg wel dat je duidelijk je eigen adres op de achterkant van de enveloppe vermeldt.

Tekst: Jeffrey Meskens, foto: Mathieu Perrier via Unsplash, bewerkt door Jeffrey Meskens