17/11/2020,

Over genderneutraal opvoeden: ‘Ik denk dat je zo de gelijkheid tussen jongens en meisjes op een positieve manier beïnvloedt’

Wie zijn kinderen genderneutraal opvoedt baseert zich tijdens de opvoeding niet op een bepaald geslacht. Ouders die hiervoor kiezen zullen hun dochter dus niet verplichten om met een pop te spelen maar geven ze de keuze tussen zowel poppen als autootjes.

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten van het genderneutraal opvoeden. Elk individu kiest er zelf voor hoe ver men hier in gaat. Zo kiezen sommigen er bijvoorbeeld ook voor om bij de geboorte geen geslacht te benoemen waardoor het kind op latere leeftijd dus zelf kiest waarmee het zich identificeert.

Ik stelde de vraag: ‘zou jij je kinderen genderneutraal opvoeden?’ aan verschillende mensen met verschillende meningen. Beluister hieronder hun antwoorden.

Voxpop: Amelie Van Sichem, foto: Sharon McCutcheon on Unsplash