09/11/2020

Primoz Roglic heeft met de Vuelta zijn begeerde grote prijs in 2020 beet

Na het boerenjaar dat Primoz Roglic heeft gehad, kan de Sloveen het seizoen afsluiten met de eindzege van de Vuelta in Spanje. De renner van Jumbo-Visma won vier van de zeventien etappes en neemt zo de laatste grote prijs van het seizoen mee naar huis. Hij hield 24 seconden voorsprong op zijn achtervolger, de Ecuadoriaan Richard Carapaz.

 

Roglic dankt zijn zege niet alleen aan zijn uitstekende prestaties in de Vuelta, maar ook aan zijn ploeggenoten bij Jumbo-Visma. Het zag er op bepaalde momenten benauwd uit voor de Sloveen, maar dankzij de hulp van zijn Nederlandse teammaat Lennard Hofstede kon Roglic de schade beperken. Nadat Carapaz op de slotklim wegreed van Roglic en zo dus zijn eindwinst in gevaar bracht, liet de Nederlander zich terugvallen tot bij Roglic om hem zo uit de wind te houden en alsnog de schade te beperken. Hierdoor bleef Roglic leider en kwam de Sloveen niet meer in de problemen.

 

Tekst: Wannes Averhals, foto:  Petar Milosevic (CC BY-SA 4.0)