09/11/2020

Romelu Lukaku (27) mag uiteindelijk wel naar België afreizen

Romelu Lukaku, spits van de Rode Duivels, mag dan toch naar België afreizen. Gisteren werd nog gemeld dat Lukaku niet naar België mocht komen, maar de Rode Duivels mogen Lukaku vandaag toch nog verwelkomen vanuit Italië.

Lukaku speelt momenteel bij Internazionale, een ploeg in Milaan, Italië. Meerdere lokale gezondheidsautoriteiten in Italië hebben clubs verboden om hun spelers te laten reizen voor deze interlandperiode. Het gevaar om besmet te geraken is redelijk groot.

Lukaku komt net uit een blessure en speelde gisteren een kleine 20 minuten mee bij Internazionale. Misschien komt Lukaku deze week niet eens in actie voor België. De Rode Duivels spelen woensdag een vriendschappelijke match tegen Zwitserland. Zondag speelt België in de Nations League, een internationale voetbalcompetitie die om de twee jaar wordt gespeeld. Engeland komt dan op bezoek en volgende week woensdag staan de Rode Duivels tegenover Denemarken.

Tekst: Strahinja Ristovic, foto: crommelincklars (CC BY 2.0)