16/11/2020

Steun 1.320 mucopatiënten met #mucosocks

#mucosocks is de campagne die de Muco Vereniging heeft opgericht om mucopatiënten te steunen. Met de slogan ‘Muco Sucks! Move mee tegen muco!’ wil ze mensen aansporen om sokken te kopen ten voordele van wetenschappelijk onderzoek. 

De campagne is de start van de Europese Mucoweek, van 16 tot 22 november . De sokken zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Mucoviscidose is een ongeneeslijke en erfelijke aandoening. In België zijn er ongeveer 1.320 mensen met de diagnose van muco vastgesteld. De meest voorkomende problemen bij mucopatiënten zijn luchtweginfecties, longontstekingen, slijm dat moeilijk opgehoest wordt, buikpijn en andere spijsverteringsproblemen. Ze kunnen niet genezen van mucoviscidose, wel kunnen ze therapie volgen om hun symptomen te behandelen. Dagelijkse therapie is de enige methode om de achteruitgang af te remmen.

Wetenschappelijk onderzoek zorgt voor betere behandelingen waardoor mucopatiënten makkelijker en langer kunnen leven.

#mucosocks zijn er voor volwassenen en kinderen en je kan kiezen tussen vier verschillende printjes. Een paar sokken kost 10 euro.

Tekst: Louka Van Aelst, foto: © Muco Vereniging